dijous, 28 de febrer del 2013

Vida de Brecht i Anouilh: dos escriptors d'Antígona

 A continuació teniu la vida de Bertolt Brecht i de Jean Anouilh, que són dos escriptors que també van fer la seva pecul·liar "Antígona", igual que Salvador Espriu, autor català que estudiem aquest trimestre a literatura.


Bertolt Brecht

Va néixer a Augsburg el 10 de febrer de 1898 i va morir el 14 d'agost de 1956 a Berlín. Va ser un dels poetes i damaturgs alemanys que més va influir al segle XX. Va obtenir premis diverses vegades tant per l'Alemanya de l'Est com per la de l'Oest, i també internacionalment. Va començar a estudiar medicina a Munic, però va haver de plegar quan en van cridar com a soldat sanitari en un hospital militar durant la Primera Guerra Mundial

   -"Antígona" de  Brecht:  es va estrenar a Zuric el 1948, cosa que fa que sigui posterior a l'estrena de l'obra d'Espriu. L'Antígona de Brecht  situa l'acció al Berlín de 1945 (finals de la Segona Guerra Mundial). Té certa relació amb la d'Espriu ja que les dues estan ambientades amb una situació de dictadura política que vivien en el moment d'escriure-la. Els també van donar un toc de modernitat a l'obra a diferència del text incial. Per la resta de coses, les dues són semblants, com per exemple la concepció pessimista del món. 



Jean Anouilh

Jean Anouih va nèxier a Bordeus el 23 de juny de 1910 i va morir el 3 d'octubre de 1987 a Lausanne. Va ser un escriptor francès, també va escriure moltes obres de teatre, de les quals, en destaca "Antígona". Anouilh va estudiar dret i va treballar en una agència de publicitat. La seva vida teatral va començar als 18 anys.


-"Antígona" de Anouilh: va escriure l'obre el 1942 com un acte de resistència a l'ocupació alemanya que va patir França durant la Segona Guerra Mundial. Ho va per pel caràcter heroic i just d'Antigona i per la seva essència de la tragèdioa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada