dijous, 25 d’octubre del 2012

Parelles d'enamorats literàries


A continuació teniu les històries de tres parelles molt enamorades que no van acabar massa bé, i que segueixen una mica, el fil amorós i la història que hi va haver entre Blanca i Saïd a Mar i cel:

Tirant lo Blanc i Carmesina 

Tirant s'enamora de Carmesina, la filla de l'Emperador de l'Imperi Grec, una jove de 14 d'anys qui s'enamora també de Tirant.  És un amor a primera vista, i fan diversos jocs amorosos sense arribar al "acte", ja que Carmesina no vol fer-lo fins que arribin al matrimoni. El matrimoni arriba gràcies a les proeses de Tirant, tot i que aquest acaba morint d'una malaltia, i Carmesina també mort a causa de la tristesa que li provoca la mort del seu estimat. 


Galatea i Polifem

Polifem es un gegant que tenia un sol ull al front, era un ciclop que vivia a l'illa de Sicília. Es va enamorar de la Nimfa Galatea, però aquesta no li va fer cas perquè estava enamorada d'Acis. Polifem ple de gelós i d'ira, va atrapar els dos amants una nit mentre descansaven a la vora del mar, i va llançar una gran roca a Acis, que va quedar esclafat. Galatea va anar buscar ajuda, però al no trobar-ne va decidir demanar als déus que transformessin a Acis en un riu, i els déus van acceptar fer-ho.

Orfeu i Euridice

Un dia, Eurídice es va trobar amb Aristeu que va intentar forçar-la. Ella va intentar escapar, però va entrebancar-se amb una serp que la va mossegar i va morir. En un moment de desesparació, Orfeu va baixar als Inferns i va encantar amb la seva lira a tots els que estaven allà. Hades va quedar tan impressionat que va deixar que Orfeu s'emportés a Eurídice amb una única condició, que era que Eurídice no mirés al seu marit fins que arribés al món real. Va acceptar les condicions, però no va poder evitar-ho i Orfeu va mirar-la i Eurídice va desaparèixer per sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada